Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den desátý

27. 7. 2009

Věřte nevěřte, nevím jaká chyba v Matrixu to mohla způsobit, ale z tohoto dne nemám jedinou fotku. Takže se těžko vzpomíná, co vlastně bylo :-(

Ráno došla SMS od Hanky, jsou právě na trajektu, kterým jsme my jeli včera. To znamená zhruba 250 kilometrů za náma.

Pro nás je plán jasný. Jet co to sá na Trondheim. K tomu jsme si naplánovali výlet do Švédska. Je to zajížďka cca 100 km, ale kvůli plné nádrži nafty se to vyplatí. A kvůli pivu taky, protože většině kluků dochází.

Sjíždíme do města Moi Rana, kde odbočujeme směr Švédsko. Cesta nás vede opět do kopců, projíždíme jeden tunel za druhým. Na první benzince stavíme, a tankujeme do plna. Jedeme dál, a doufáme v nějaký pořádný obchod. Nakonec si kvůli němu musíme trochu zajet, ale stálo to za to. V Tärnaby nakupujeme pečivo, a zásoby piva. Pak se otáčíme, a jedeme zpátky do Norska. Silnice po které se vracíme je v rekonstrukci. Asi 10km jedeme skoro půl hodiny. Terén jak u nás při stavbě kanalizace, akorát na délce 10 kilometrů. No prostě paráda.

Pak se naštěstí vše vrací do normálu, a my pokračujeme dál. V Troforsu se napojujeme na Norskou E6, a jedeme dál na jih. Navečer objíždíme Trondheim, a hledáme místo na spaní. Napřed objížíme vedlejší silničky, nakonec to v půl jedenáctý zapíchneme na odpočívadle u E6. Z jedné strany silnice, z druhé vlak. Když už se chystáme si lehnout pod širák, tak začíná pršet, takže stavíme stany.

Ještě píšu Hance kde jsme, odpovídá že budou v Trondheimu kolem 1 v noci. Tenhle jejich stop stojí za zmínku. Zastavila jim holka jedoucí ze svatby v Narviku, a že jede do Trondheimu. Večer chtěla někde zastavit, že se musí vyspat, tak jí Káďa navrhnul, že bude řídit, ať si zdřímne. V jednu dojeli do Tronheimu, holka je vzala k sobě na přespání, a ráno je ještě hodila autem pár kilometrů za město :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

delete day

(septik, 17. 8. 2009 0:02)

von ten desátej den stál stejně za jedno velký točený... (a nebylo to pivo), takže pro mě těch fotek zas až tak škoda nejni