Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den devátý

26. 7. 2009

Po noční tůře se nám spí dobře. Počasí večer vypadalo dobře, takže většina ulehla pod širák, ponechávaje stany poloprázdné. Někoho budí ráno slunce, někdo si spočítal kde si lehnout, aby na něj ráno nemohlo. Mimochodem, postavené stany se spoustou věcí uvnitř jsme tu s klidným svědomím nechali bez dozoru celý včerejší den.

Kuchtíme něco k jídlu, probíhá rozdělení obsahu zavazadlového prostoru Dacie do 2 aut + dvou batohů. S Káďou probírám další trasu, Káďa věří že se nás budou držet, a že případně i občas přespí s náma. Ještě zjišťuju přes Norskou informační kancelář na Starých horách ceny trajektů, mezi kterými máme na výběr.

Fotíme rozlučkovou fotku, a stopaři vyráží k silnici. My zatím naskládáme vše do aut, a vyrážíme taky. Strávili jsme tady 2 a půl dne, takže máme zase co dohánět. Tak rychle směr Narvik a dál na Trondheim. Po mostě se vracíme zpět na pevninu, a kousek před Narvikem se na směrovce poprvé objeví Trondheim, 922 kilometrů. Projíždíme kolem Narviku (kde je mimochodem nafta levnější o cca 2NOKy (asi 6CZK) než kdekoli jinde v Norsku. Ve Skarbergetu najíždíme na trajekt, který nás hodí do Bognes a pokračujeme dál k jihu.

Kus za trajektem zastavuje Pivák, že se nějak klepe přední kolo. To snad ne... Na první pohled není vidět žádný problém, tak jedeme dál. Jedeme za ním, a v zatáčkách je vidět, že je fakt něco špatně. Po pár kilometrech zastavuje znova, u servisu. Zjišťujeme, že má povolených všech 5 šroubů... Klíč na kola je samozřejmě až na dně kufru, naštěstí nám jej v servisu ochotně půjčují.

Třetí auto má svou krizi za sebou, tak už je to snad všechno.

Jedeme dál, chceme dnes dojet co nejdál. Děláme pár protahovacích pauz, přece jenom v pěti lidech je v autě podstatně méně pohodlí. Kolem půl jedenácté překračujeme polární kruh, a pomalu hledáme místo k přespání. Jsme docela vysoko, přes 600 metrů, a není žádný teplo, navíc slušně fouká. Odpočívadlo s chatkou Venterom nám po 455 km přichází jako na zavolanou.

Řeka za chatou samozřejmě zlákala otužilce, navíc výborně poslouží na chlazení piva. Z posledního litru vína, který už má po datu expirace děláme holkám "svařák". Koření které nemáme nahrazujeme citronovým čajem:-) V průběhu večera se u nás zastavuje pár z Hradce Králové. Jedou z jihu, a prý od Trondheimu prší, přestalo až tady. Fajn. Večer je ještě zpestřen návštěvou z karavanu, který parkuje na odpočívadle. Oba vypadají totálně na šrot, jdou na WC,  potom odjíždí pryč...

Tak se ukládáme ke spánku, jen já ještě píšu Hance kde jsme to dneska zakončili, a jedno trochu předčasné přání k narozkám ;-)

 

Náhledy fotografií ze složky Den devátý

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář