Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třetí

20. 7. 2009

Ráno vstáváme, zasmějeme se večerní/noční SMS komunikaci se třetím autem (viz Den druhý), něco sníme, vykoupeme se v jezeře (ještě netušíme že tohle je nejteplejší přírodní voda kterou potkáme), a balíme. Jak je už ranním dobrým zvykem, začíná pršet.

Já předatluju do GPS souřadnice z SMSky, a vyrážíme. Po pár kilometrech další zpráva, třetí auto na nás čeká na benzince v Mankarbo, takže je tam nabíráme, a otáčíme zpět na sever. Díky komplikacím s odjezdem třetího auta máme trochu skluz proti plánu, což nás zatím ještě trápí, a tak chceme dneska najet co nejvíc kilometrů.

Kolem dvanácté dáváme pauzu na oběd u místní Malé číny, a zase valíme dál. Nikde moc nezastavujeme, řidiči si jedou vlastním tempem, jen si dáváme párkrát za den sraz celé výpravy.

Večer, kolem 11 hodiny opět vidíme na chvilku slunce, když na severu zapadá za obzor, a dostává se pod mraky.

Kolem půlnoci tankujeme za městem Lulea. U benzinky se motá pár místních dětí, zřejmě dostaly od rodičů rozkaz  "A za světla ať seš doma". Potom pojížíme ještě pár kilometrů a na odpočívadle u města Töre se ukládáme ke spánku. Všichni kromě naší posádky staví stany, ale většína pak následuje našeho příkladu, a uléhá pod širákem. Za dnešek jsme najeli 870 kilometrů.

 

Náhledy fotografií ze složky Den třetí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář