Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tour de Corse, část osmá

22. 9. 2010

Ráno se sbalíme, nabereme vodu u blízkého pramene, a vyrážíma na poslední cestu. Přes průsmyk Col de Bavela, kde si dáváme krátkou pauzu se dostáváme ke Kaskádám de Polischeu. Tady jsou kaskády trocha drsnější, ráj pro vyznavače canyoningu.

My se jen trochu okoupeme, okoukneme canyoningáře, a když máme vody dost, sedáme do auta. Čeká nás ani nejdelší přejezd do Bastie na trajekt, který nám jede v 23:30 takže času relativně dost.

Když se vymotáme z hor, čeká nás docela nudná, rovná skoro dálnice a na ní cca 150 kilometrů. Do Bastie přijíždíme zhruba hodinu před odjezdem trajektu, a zabíráme místo ve frontě, ať jsme na lodi co nejdřím a můžem zabrat místo na spaní.

Káďa ještě zjišťuje, proč jede noční trajekt sedm a půl hodiny, když normálně jezdí 4. Napadá mě varianta krátké zastávky na Elbě. Důvod nás ale docela rozesměje, je to jen proto aby se cestující mohli víc vyspat. Nám spíš přijde že je to proto, aby se dohnalo zpoždění který trajekt díky italské organizaci za celej den nabere...

Kolem sedmé nás trajekt vyloží v Livornu, a nás čeká už jen 1090km domů, s občasnou pauzou na benzince. Poslední pauza potom v Mikulově, kde si na zahrádce na náměstí dáváme vynikající večeři. No a potom už jsme doma...

Co dodat? Super dovolená, třeba se sem někdy vrátíme. Mix hor a jejich studených řek, o poznání teplejšího moře, a kulturních a kulinářských zážitků se dá nakombinovat dle vkusu každého soudruha :-)

 

Náhledy fotografií ze složky Korsika, část 8

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář